Gratis patroon Circle of Friends Square

Gratis patroon Circle of Friends Square

Home » Gratis patroon Circle of Friends Square

Deze deken wint het met populariteit in mijn bedrijf! Ik heb al een aantal bestellingen gekregen voor de deken, en vandaag leg ik jullie uit hoe de vierkantjes, waaruit deze deken bestaat, te maken. Ik heb er een foto tutorial van gemaakt, om het makkelijker voor jullie te maken. Als deze squares gehaakt zijn met de naald en het garen wat ik beschrijf, worden ze ongeveer 20cm x 20cm. Voor een eenpersoons deken van 1.40m bij 2.00m heb je dus 70 squares nodig.

Wat heb je nodig?

Een haaknaald nr 5
Een stopnaald
Garen voor naald 4-5 (bv. Royal van Zeeman) ongeveer 45m per square

Dus.. aan de slag!

Toer 1

6 lossen, haak tot een cirkel met een halve vaste

Toer 2

4 lossen (1e dst) haak nog 15 dubbele stokjes in de ring, sluit af met een halve vaste in de 4e beginlosse, 1 losse, keren (16 dst)

Toer 3

(dus aan de verkeerde kant van je werk) Haak 1 vaste en 1 dubbel stokje in iedere steek, sluit af met een halve vaste in de 1e vaste, keren (16 bobbels)

Toer 4

(dus aan de goede kant van je werk) 3 lossen, 1 vaste in de volgende vaste, maak zo boogjes tot je rond bent, eindig met een vaste. (16 boogjes)

Toer 5

Begin met een halve vaste in het eerste boogje. Haak 3 losse (telt als het eerste stokje) en nog 2 stokjes in het eerste boogje. Haak vervolgens 3 stokjes in ieder boogje, sluit af met een halve vaste in de 3e beginlosse. Keren. (48st)

Toer 6

(dus aan de verkeerde kant van je werk) Haak 1 vaste in de eerste steek en 1 dubbel stokje in de volgende steek, sluit af met een halve vaste in de 1e vaste, keren (24 bobbels)

Toer 7

(dus aan de goede kant van je werk) 3 lossen, 1 vaste in de volgende vaste, maak zo boogjes tot je rond bent, eindig met een vaste. (24 boogjes)

Toer 8

Begin met een halve vaste in het eerste boogje. Haak 3 losse (telt als het eerste stokje) en nog 2 stokjes in het eerste boogje. In de volgende 3 boogjes haak je 3 vasten. In het volgende boogje haak je 3 stokjes. In het volgende boogje haak je 5 dubbele stokjes. Herhaal dit tot je rond bent en sluit af met een halve vaste in de 3e beginlosse. Als het goed is is je cirkel nu een vierkant geworden.1 losse. Keer je werk

Toer 9

(dus aan de verkeerde kant van je werk) Haak 1 vaste in de eerste steek en 1 dubbel stokje in de volgende steek, in de hoeken (dus in het 3e dubbele stokje van de groep van 5) haak je 1 vaste, 1 dubbel stokje, 1 vaste. Herhaal dit tot je rond bent. sluit af met een halve vaste in de 1e vaste, 1 losse, keren

Toer 10

(dus aan de goede kant van je werk) Haak 1 vaste in iedere steek, in de hoeken haak je 3 vasten. Laat een draad van ongeveer 1m over om de vierkantjes aan elkaar te haken.

Om je squares aan elkaar te naaien gebruik je de draad die je hebt overgelaten van het haken van je squares. Leg de vierkantjes met de verkeerde kant tegen elkaar en naai ze vast met een stopnaald in de achterste lussen. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Laat gerust een reactie achter in de comments als je nog vragen of opmerkingen hebt. Ik beantwoord ze graag! Veel haakplezier!