Gratis patroon Circle of Friends Square

Deze deken wint het met populariteit in mijn bedrijf! Ik heb al een aantal bestellingen gekregen voor de deken, en vandaag leg ik jullie uit hoe de vierkantjes, waaruit deze deken bestaat, te maken. Ik heb er een foto tutorial van gemaakt, om het makkelijker voor jullie te maken. Als deze squares gehaakt zijn met de naald en het garen wat ik beschrijf, worden ze ongeveer 20cm x 20cm. Voor een eenpersoons deken van 1.40m bij 2.00m heb je dus 70 squares nodig.

Wat heb je nodig?

Een haaknaald nr 5
Een stopnaald
Garen voor naald 4-5 (bv. Royal van Zeeman) ongeveer 45m per square

Dus.. aan de slag!

Toer 1

6 lossen, haak tot een cirkel met een halve vaste

Toer 2

4 lossen (1e dst) haak nog 15 dubbele stokjes in de ring, sluit af met een halve vaste in de 4e beginlosse, 1 losse, keren (16 dst)

Toer 3

(dus aan de verkeerde kant van je werk) Haak 1 vaste en 1 dubbel stokje in iedere steek, sluit af met een halve vaste in de 1e vaste, keren (16 bobbels)

Toer 4

(dus aan de goede kant van je werk) 3 lossen, 1 vaste in de volgende vaste, maak zo boogjes tot je rond bent, eindig met een vaste. (16 boogjes)

Toer 5

Begin met een halve vaste in het eerste boogje. Haak 3 losse (telt als het eerste stokje) en nog 2 stokjes in het eerste boogje. Haak vervolgens 3 stokjes in ieder boogje, sluit af met een halve vaste in de 3e beginlosse. Keren. (48st)

Toer 6

(dus aan de verkeerde kant van je werk) Haak 1 vaste in de eerste steek en 1 dubbel stokje in de volgende steek, sluit af met een halve vaste in de 1e vaste, keren (24 bobbels)

Toer 7

(dus aan de goede kant van je werk) 3 lossen, 1 vaste in de volgende vaste, maak zo boogjes tot je rond bent, eindig met een vaste. (24 boogjes)

Toer 8

Begin met een halve vaste in het eerste boogje. Haak 3 losse (telt als het eerste stokje) en nog 2 stokjes in het eerste boogje. In de volgende 3 boogjes haak je 3 vasten. In het volgende boogje haak je 3 stokjes. In het volgende boogje haak je 5 dubbele stokjes. Herhaal dit tot je rond bent en sluit af met een halve vaste in de 3e beginlosse. Als het goed is is je cirkel nu een vierkant geworden.1 losse. Keer je werk

Toer 9

(dus aan de verkeerde kant van je werk) Haak 1 vaste in de eerste steek en 1 dubbel stokje in de volgende steek, in de hoeken (dus in het 3e dubbele stokje van de groep van 5) haak je 1 vaste, 1 dubbel stokje, 1 vaste. Herhaal dit tot je rond bent. sluit af met een halve vaste in de 1e vaste, 1 losse, keren

Toer 10

(dus aan de goede kant van je werk) Haak 1 vaste in iedere steek, in de hoeken haak je 3 vasten. Laat een draad van ongeveer 1m over om de vierkantjes aan elkaar te haken.

Om je squares aan elkaar te naaien gebruik je de draad die je hebt overgelaten van het haken van je squares. Leg de vierkantjes met de verkeerde kant tegen elkaar en naai ze vast met een stopnaald in de achterste lussen. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Laat gerust een reactie achter in de comments als je nog vragen of opmerkingen hebt. Ik beantwoord ze graag! Veel haakplezier!

 

 

 

222 antwoorden
    • Marianne
     Marianne zegt:

     Jolanda, ik heb hem gekopieerd en daarna geplakt in word. Vervolgens opgeslagen als PDF. Is niet moeilijk.

     Laura, hartelijk bedankt voor dit geweldige patroon!

     Beantwoorden
     • Joke sk
      Joke sk zegt:

      Zo doe ik het altijd. Gaat altijd goed. Ik heb een speciale map voor ” Haakpatronen dekens” aangemaakt waar ik dit soort haakpatronen in bewaar. Dan krijgen ook nog de patronen een herkenbaar titel zodat alles heel goed en snel terug te vinden is voor als ik aan de slag wil gaan.

  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Gina,
   Je hebt ongeveer 45m per square nodig. Een tweepersoons deken is 2.00 bij 2.00m. Op een bol Royal zit ongeveer 240m. Dus dan heb je 100 vierkantjes nodig. Dus 4500m garen : 240 = 19 bollen Royal.

   Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Jessie. Een Granny of andere square moet je altijd blokken. Katoen is inderdaad iets minder soepel. Maar dat zou in principe niet uit moeten maken. Probeer ze eens te blokken. dat zou kunnen schelen. Het kan ook zijn dat je een te kleine haaknaald gebruikt. Je zult de grootste haaknaald aangegeven op de wikkel van je garen moeten gebruiken voor deze square. Groetjes, Laura

   Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Dat klopt inderdaad. Een Granny moet je altijd blokken. Dan zou hij meer vierkant moeten worden. Ik hoop je zo voldoende geholpen te hebben.

   Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hi Hadeel!
   How nice to see some American or Englisch fans here! I translated it from American to Dutch. If you want to find it in Englisch or American terms, please check on Ravelry. Search for Circle of friends square. Love, Laura

   Beantwoorden
 1. Gina
  Gina zegt:

  Hallo Laura

  Wat een mooi patroon voor een sprei.
  Ik ga hem zeker een keer maken.

  Miin vraag aan jou is:Hoeveel garen/bollen heb ik nodig om een 2 persoons sprei te haken?

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Gina,
   Voor een tweepersoons sprei heb je ongeveer 4500m garen nodig. Dat zou neerkomen op 19 bollen Royal. Als je ander garen gebruikt, is het zo eenvoudig uit te rekenen. Groetjes, Laura

   Beantwoorden
 2. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Ik ben ook begonnen maar mijn lapjes worden niet groter dan 15 bij 15 , ik haak niet erg strak en gebruik al haaknaald 6. Mijn vraag is heb jij ook nog een buitenrand gehaakt om het kleed heen?

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Jacqueline,
   Als je vierkantjes echt niet groter worden dan 15cm zou ik er gewoon wat meer maken om de gepaste grootte voor je deken te krijgen. Maar in principe zouden ze met haaknaald 6 zelfs wat groter moeten worden. Welk garen gebruik je?
   Groetjes, Laura

   Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Blokken is dat je je squares in een bepaalde vorm manipuleert door ze eerst op iets te spelden in de vorm die je wenst, en vervolgens nat maakt. Als je ze dan laat drogen blijven ze in de vorm die je wilt.

   Beantwoorden
   • Lynda
    Lynda zegt:

    Hoi Laura
    Ik ben een beginnend haakster en heb wat dekentjes gemaakt. Maar heb je ook een YouTube filmpje dat het voor gedaan wordt. Kan nog niet zo goed patroon lezen.

    Beantwoorden
    • Laura van den Heijkant
     Laura van den Heijkant zegt:

     Hoi Lynda,
     Er bestaat wel een Youtube filmpje van, maar dat is niet van mij. Helaas heeft iemand dit zonder mijn toestemming geplaatst. Ik geloof dat het van Iedereen kan haken is.
     Groetjes, Laura

     Beantwoorden
 3. Dina
  Dina zegt:

  Heyy. Ik vind dit echt een prachtig deken. Alleen k vind die “haaktaal” een beetje moeilijk. Wat betekent bijboorbeeld “dst” of “bobbels”. Weet je of iemand hier een video iver heeft? Alvast bedankt❤️

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   DST betekent dubbel stokje. Als je een dubbelstokje en een vaste in dezelfde steek zet vormt zich aan de voorkant van je werk een bobbel of nop.

   Beantwoorden
 4. nathalie
  nathalie zegt:

  heel erg mooi, ik start alvast met de squares als mooi kerstcadeau voor de ouders en een mooi ecru/grijzig kleurtje, nu uit bij de zeeman. bedankt voor mooie patroon.
  Voor het blokken: kan je ook de binnenkant een lap stof erop vast strijken of lijmen om in vorm te krijgen? want ik weet niet goed hoe je kan ‘blokken’

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Nathalie.
   Je kunt proberen een plankje hout met 4 spijkers op 20cm in een vierkant te slaan. Daarop kun je de squares dan makkelijk blokken door ze nat te maken.

   Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Dien, ik heb het simpel gehouden en heb er een rand van 1 rij vasten en 1 rij stokjes omheen gehaakt. Maar geef er gerust je eigen invulling aan! Groetjes, Laura

   Beantwoorden
 5. Margreet
  Margreet zegt:

  Hi Laura, ik zag vandaag je patroon op pinterest, en vond het zo mooi… dat ik gelijk ben begonnen.. dank je wel voor het delen en de duidelijke uitleg!!

  Beantwoorden
 6. Monique
  Monique zegt:

  Ik ben er mee bezig, leuk om te doen.
  Nu ben ik aan het uitzoeken wat de mooiste manier is om aanelkaar te zetten. Ik heb tot nu toe, goede kanten op elkaar met halve vasten. En goede kanten op elkaar vast genaaid. Beide alleen door de achterste lussen.
  Lastig kiezen ? blij met het patroon en super duidelijke uitleg.

  Beantwoorden
 7. Natasja
  Natasja zegt:

  Hai Laura,
  Dank je wel voor dit mooie patroon. Erg leuk om te haken. Heb een vraag over Toer 9. Voor dat je bij de hoeken komt, kom ik niet altijd uit met 1 vaste en 1 dubbel stokje maar ook andersom. Vroeg me af of dit goed is.

  Groetjes Natasja

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Als je bij de hoeken komt moet je 1 vaste, 1 dubbel stokje, 1 vaste zetten. Je gaat dan aan de zijkanten weer verder met een dubbel stokje in de steek na de hoek, 1 vaste in de volgende steek, enz. Als het goed is moet je dan precies uitkomen. Als het echt niet lukt mag je me ook altijd even bellen. Groetjes, Laura

   Beantwoorden
 8. Darline
  Darline zegt:

  Dag Laura, bedankt voor dit mooie patroon heb juist mijn eerste blokje afgewerkt is heel goed meegevallen en ik kom ook uit op 20×20
  Groetjes Darline

  Beantwoorden
   • Darline
    Darline zegt:

    Dag laura,
    ik had ook nog een vraagje over toer 9,
    in het derde stokje moet je een vaste een dubbelstokje en een vaste haken,
    voor ik begin aan mijn derde stokje dus de hoek eindigt ik met een vaste dus heb ik dan 2 vaste naast elkaar,
    eerste stokje een dubbel stokje,2 de stokje een vaste en dan voor de hoek terug een vaste zo kom ik aan 2 vaste naast elkaar maar als mijn hoek dan gemaakt is moet ik dan terug een dubbelstokje maken, klopt dit .
    Groetjes Darline

    Beantwoorden
     • Darline
      Darline zegt:

      Hoi Laura,
      ja dat begrijp ik , maar het is juist voor ik begin aan mijn hoek, mijn laatste steek is een vaste voor de eerste 3 stokjes, is dit juist of ben ik verkeerd bezig.
      dank u
      Groetjes Darline

     • Laura van den Heijkant
      Laura van den Heijkant zegt:

      Hoi Darline,
      Dan moet er echt iets niet in orde zijn met de telling. Probeer het eens opnieuw. Ik heb er verder nog niets over gehoord. Dus misschien toch een foutje gemaakt in de voorgaande Toer?
      Ik hoor graag van je of het alsnog gelukt is.
      Groetjes, Laura

 9. Darline
  Darline zegt:

  Hoi Laura,
  het is me gelukt hoor, mijn fout was dat ik mijn eerste hoek vergeten was, nog eens goed naar mijn werk gekeken en zag dat ik onmiddellijk mijn eerste hoek had. ik had gewoon door gehaakt en zo kwam ik niet juist uit.
  dank u wel .

  Beantwoorden
 10. Alda Boudewijn
  Alda Boudewijn zegt:

  prachtig patroon heb een blokje gemaakt geweldig bedankt.. ben nu nog even met wat anders bezig maar ga zeker nog meer blokjes maken,

  Beantwoorden
 11. better
  better zegt:

  Heⅼlо! I could have sworn I’ve Ьeen to thiѕ
  website before but after browsing through
  some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking
  and cһecking baϲk frequеntly!

  Beantwoorden
 12. Eefje Huisman
  Eefje Huisman zegt:

  Hallo Laura ik ben ook met je prachtige patroon begonnen. Ik heb een vraag over de bobbels, omdat ze aan de verkeerde kant van het werk gehaakt worden, zitten de bobbels bij mij ook aan de achterkant. Hoe los ik dit op?

  Beantwoorden
 13. jose
  jose zegt:

  hoi Laura
  Ook begonnen met deze prachtige plaid.Ik ben een haakbeet of hoe zeg je dat ,al dikwijls begonnen met een haakwerkje . maar dit zowaar gaat goed .Ben al aan het derde lapje bezig.Hele duidelijke uitleg. Dankjewel.Alleen met het printen moest ik 28 vellen printen.Alle reacties van iedereen ook.Had ik het anders moeten doen ?
  Groetjes jose

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Selecteren en Printen was inderdaad handiger geweest.. Haha
   Maar super leuk dat je er goed uitkomt en je geïnspireerd raakt om ook zo’n mooie woondeken te maken. Ik wens je nog heel veel haakplezier!

   Beantwoorden
 14. Harriet Smid
  Harriet Smid zegt:

  Hallo Laura, ik ga ook beginnen met deze deken en heb een vraag, waarom moet je steeds het haakwerk keren?
  Wordt het daar mooier van misschien,?
  Ben heel benieuwd.
  Groeten Harriët Smid

  Beantwoorden
 15. Ellen
  Ellen zegt:

  Hoi Laura,

  Ik heb nu 3 squares klaar, maar vind dat mijn bolletjes niet mooi naar boven bollen….ze zakken wat weg in de square. Moet ik de vaste erna strakker haken? Of een haaknaald kleiner gebruiken?

  Groetjes Ellen

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Ellen,

   De vaste erna zorgt ervoor dat je bolletje goed naar beneden komt. Je zou inderdaad kunnen proberen of hij wat strakker kan. Je maakt toch wel een dubbel stokje als bolletje?

   Groetjes, Laura

   Beantwoorden
   • Ellen
    Ellen zegt:

    Ja, ik doe idd een dubbelstokje. Misschien heeft het ook te maken met het garen? Ik gebruik acryl….Ik ga in elk geval de vaste nog strakker maken ? Dankjewel!

    Beantwoorden
  • Nicole
   Nicole zegt:

   Ik heb dat ‘probleem’ s ook. Bij de eerste bobbeltjes per ongeluk een halve vaste gehaakt en deze bobbeltjes zijn veel mooier. Eerst nog maar eens een dunnere haaknaald proberen en dan kiezen wat mooier valt. Absoluut en super mooi patroon en easy peasy met jouw duidelijke uitleg. Dank!

   Beantwoorden
   • Laura van den Heijkant
    Laura van den Heijkant zegt:

    Graag gedaan. Natuurlijk kun je er een eigen invulling aan geven. Je hebt echter de vasten van de ronde bobbeltjes nodig in de volgende toer. En een halve vaste is wat moeilijker in te steken als een vaste. Maar natuurlijk mag je het helemaal zelf weten. Ik kan helaas dan niet garanderen dat de square de aangegeven afmetingen dan haalt. Groetjes, Laura

    Beantwoorden
 16. Ruth
  Ruth zegt:

  Hoi het is best goed gelukt! Leuk. Maar ik twijfel aan het einde over het aantal vasten dat ik zou moeten hebben? Door de bobbeltjes en het zwarte royal garen kan ik niet goed zien waar de steek zit en hoeveel vasten ik zou moeten hebben? Laura zou je het aantal vasten kunnen noemen dat ik na toer 10 moet hebben? Dank je wel.

  Beantwoorden
 17. Jacinta
  Jacinta zegt:

  Hallo. Ik heb onlangs dit patroon ontdekt. Een heel mooi patroon waar ik een bank deken van wil maken.
  Echter volgens mij heel simpel en toch begrijp ik het niet. Hoe bedoel je in toer 9 met 3 vaste in de hoek.
  Er moet op elke steek een vaste, moet er in de hoek dan 3 vaste in 1 steek of gewoon in elke steek 1 vaste.
  Ik begrijp alles behalve dit. En ik ben niet eens blond. Haha.

  Beantwoorden
  • jose
   jose zegt:

   Hoi yvonne je moet het dubbele stokje als het ware dubbelvouwen zodat het stokje aan de goede kant komt.
   Laura aan jou had ik nog een vraag,ik heb 65 items af,maar krijg pijn in mijn duim heb je misschien een tip?
   Groetjes jose

   Beantwoorden
 18. Elly elfering
  Elly elfering zegt:

  Hallo. Ook bij mij komen de bobbels meer aan de achterkant uit. Doe het toch echt goed. Heb je misschien oplossing hiervoor. Prachtig patroon trouwens!

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Elly,
   Als het goed is moet je je werk steeds keren. Dan haak je dus inderdaad de bobbels aan de achterkant voor je gevoel. e komen dan als het goed is aan de goede kant van je werk wel nar boven.
   Groetjes, Laura

   Beantwoorden
 19. Marjolein Gunnink
  Marjolein Gunnink zegt:

  Hoi Laura,

  Ook ik ben enthousiast over deze square, die je hebt gedeeld, dankjewel daarvoor 🙂
  Ik heb een vraag over het blokken. Ik heb daar spullen voor, maar doe je dat per square ? Ik heb ook wel eens gezien dat je een stapel tegelijk kan blokken, maar dan lijkt het me dat het lastig droogt. Hoe doe jij het ? als ik vragen mag. En heb je evt. een link/tip waar ik kan kijken ? Super bedankt alvast !

  groetjes, Marjolein

  Beantwoorden
 20. Anita
  Anita zegt:

  Ik heb de deken ook gehaakt, super blij mee. Ik heb hem gehaakt met Zeeman tweed.Kan ik hier dan ook een foto plaatsen? Wil hem graag met jullie delen

  Beantwoorden
 21. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Hoi hoi!
  Toevallig nog wat Royal zwart garen liggen! Dus meteen aan de gang gegaan!
  Project voor op het bed van mijn dochter
  Helaas krijg ik mijn bobbels niet zo mooi…
  Heb je een tip?
  Groetjes Yvonne

  Beantwoorden
 22. Yolanda
  Yolanda zegt:

  Haai Laura, prachtige deken, ik ben ‘m in terracotta-oranje-geel ah maken.In toer 9, haak je dan tussen de hoeken ook vasten? En, kun je mij uitleggen hoe ik de squares aan elkaar vast maak, ik heb dit nog nooit gedaan. Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 23. Caroline
  Caroline zegt:

  Ik denk dat ik de enige ben die het begin al niet begrijpt. Heel jammer dat er geen filmpje van is. Ik kom tot toer 4 maar weet niet hoe ik daar zon boogje moet maken. Waarschijnlijk steek ik ergens verkeerd in.

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Caroline,
   Je moet tussen de bobbels een vaste maken in. Dus 3 lossen, en dan tussen de bobbels 1 vaste. Zo maak je boogjes. Ik hoop dat het nu wat duidelijker is.
   Groetjes, Laura

   Beantwoorden
 24. Brenda
  Brenda zegt:

  leuk patroon! ik heb mijn squares in verschillende kleuren gemaakt, in een soort boommotief, op 8 bij 10 formaat. Ging lekker snel, en ik ben er blij mee.

  Beantwoorden
 25. Wil
  Wil zegt:

  Hele mooi deken , ik wil het graag haken voor een babybedje..Hoeveel wol heb ik dan nodig, en wat voor wol kan ik daarvoor gebruiken.
  Alvast bedankt..

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi,
   Natuurlijk kan dat. Er worden als het ware rondes gehaakt dus kun je na elke gewenste ronde van kleur wisselen.
   Groetjes, Laura

   Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Jenny,
   Ik denk dat je dat plaid op Pinterest hebt gezien. at is niet mijn patroon, maar een patroon van wolplein.nl. Het heet de droomdeken 2.0. het is eenvoudig te vinden op hun website.
   Groetjes, Laura

   Beantwoorden
 26. anita
  anita zegt:

  bedankt voor dit mooi patroon, heb al 2 dekens gehaakt met dit patroon en deze namiddag nog op FB is een haakgroep even reclame gemaakt ervoor.
  Het is een succes, iedereen vond het zeer mooi, dikke merci.

  anita

  Beantwoorden
 27. Natacha
  Natacha zegt:

  Hallo ik heb 1 lapje gedaan de bolletjes ik heb deze 3 stokjes gedaan anders zagen we de bolletjes niet en mijn lapjes is 21 cm maar ziet er heel tof uit.☺☺

  Beantwoorden
 28. Natacha
  Natacha zegt:

  Royal van de zeeman wou doen zoals jouw maar het lukte me niet . En ik doe het met haaknaald 6 nog bedankt voor je hulp . En doe het met 2 kleuren dit en grijs . ??

  Beantwoorden
 29. Marjo
  Marjo zegt:

  Wou er een foto bijzetten maar dat kan geloof ik niet . Wou zeggen dat ikje superleuke patroontje als basis gebruikt voor vingerloze handschoentjes . Dankjewel voor je superleuke patroontje

  Beantwoorden
 30. Hester
  Hester zegt:

  Geweldig patroon. Voor het eerst een hele mooie reliëf-granny waar ik niet horendol van het tellen en onder-, boven, tussen-, achter-, terug- en doorsteken werd! ‘Proefgranny’ gemaakt van Catania met haaknaald 2,5, ga meteen op pad voor een lading Catania Grande (hn 5) om er een superzachte, glanzende plaid van te maken. Dank je wel voor de goede, begrijpelijke uitleg!

  Beantwoorden
 31. Karin
  Karin zegt:

  Hallo, het viel mij op dat je niet bij iedere ronde een lisse haakt voordat je keert voir de bolletjes klopt dit? Of gewoon vergeten te beschrijven? Groetjes!

  Beantwoorden
 32. Ilona
  Ilona zegt:

  In tour 9 krijg ik: vaste (op de 3 keerlosse), dubbel stokje op eerste dbst eronder, dus dan een vaste op de tweede dbst eronder.. Dus dan kom ik niet uit in de hoek.. Help!

  Beantwoorden
 33. Annelies
  Annelies zegt:

  Heb je deze deken ook in meerdere kleuren gemaakt. Ik wil hem wel maken voor op een 2 persoonsbed maar dan met meerdere kleuren. Zo ja, heb je daar dan een voorbeeld van en hoeveel garen ben ik dan nodig?

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Annelies,
   Voor een tweepersoonsbed zou ik 200cm x 200cm maken. Dat zou dus betekenen dat je 100 vierkantjes moet haken, aangezien 1 vierkantje 20cm bij 20cm is. Je haalt ongeveer 5 vierkantjes uit 240m (1bol). In totaal heb je dus 20 bollen nodig. Voor de zekerheid 1 of 2 extra. Wil je dus met 4 kleuren haken, heb je 5 of 6 bollen per kleur nodig. Wil je hem met 2 kleuren haken, heb je 10 of 11 bollen per kleur nodig. Ik hoop dat je er zo uitkomt.
   Groetjes, Laura

   Beantwoorden
 34. GiGi
  GiGi zegt:

  Beste Laura,
  dank om de uitleg te delen.
  Ik heb een bedsprei nodig voor een bad van 160 op 210.
  Als ik die wolvan zeeman koop heb ik hierbij 2 vraagjes.
  1, hoeveel bollen zou ik ongeveer nodig hebben?
  2, gaat de sprei niet te zwaar wegen? of kan je een andere wolsoort aanbevelen die niet te zwaar uitvalt?
  Dank voor een reactie

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Ghislaine,
   De vierkantjes worden 20cm bij 20cm. Voor de maat die je wil heb je dus 88 vierkantjes nodig. Uit 1 bol gaan 5 vierkantjes. Dus reken op 17 of 18 bollen. De acryl van Zeeman is erg licht. De deken wordt dus niet te zwaar.
   Groetjes Laura

   Beantwoorden
 35. Ineke Barkema
  Ineke Barkema zegt:

  Hoi Laura,
  Ik heb even een vraagje,
  hoe maak je dan zo’n bobbeltje in je haakwerk?
  Daar kom ik niet helemaal uit.

  Vriendelijke groeten

  Ineke Barkema.

  Beantwoorden
 36. Diane Remmink
  Diane Remmink zegt:

  Hoi hoi,

  Allereerst een dik compliment voor dit patroon. Maar bij de laatste toer staat 3 vasten op de hoeken in 1 vaste.

  Is dit alleen voor de enige hoeksteek of over de 5 steken van de dubbele in de hoeken.

  Dus 1x 3 vasten of 5x 3 vasten op de hoeken?

  En ik krijg hem helaas ook niet uitgeprint,!!!!

  Alvast vriendelijk bedankt,
  Diane

  Beantwoorden
 37. Gerdi
  Gerdi zegt:

  Dag Laura.
  Als ik op Pinterest jouw hartjes deken zie en die wil openen voor het patroon, kom ik wel op jouw site, maar zie de hartjes deken nergens (meer). Kan je mij helpen ‘m te vinden ?
  Groetjes

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hi emma,
   Je hebt 240 meter nodig voor 4 vierkanten. U kunt dan zelf uitrekenen hoeveel bollen u nodig heeft.
   Groetjes, Laura

   Beantwoorden
 38. Sabine
  Sabine zegt:

  Dag laura, ik wil jou heel hart en oprecht bedanken voor jou patroon. Prachtig uitgelegd en ook prachtig gemaakt.
  Had hier ook patroon zien verschijnen van een babydeken met hartjes, daar ik nog steeds herstellende ben en opgenomen ben zou dit leuk zijn mocht je me kunnen helpen om mijn uren dagen te kunnen overwinnen. Kan ik een abonnent of zo kopen om de patronen te gebruiken aub .
  Mvg
  SabineDeuvaert

  Beantwoorden
 39. LIlian
  LIlian zegt:

  Dank je wel voor het patroon , ik heb het gehaakt voor mijn zieke helaas inmiddels overleden schoonzus. ze vond het lekker warm en een mooie deken geworden .
  dank je wel

  gr LIlian

  Beantwoorden
 40. Danielle
  Danielle zegt:

  In toer 8 staat een foutje, na de 5 dubbele stokjes moeten volgens mij eerst 3 stokjes voordat je het patroon weer gaat herhalen. Vlgs mij is het : 3×3 vasten, 1×3 stokjes, 1x 5 dubbele stokjes, 1x 3 stokjes en dan weer 3×3 vasten. Anders wordt je blok niet vierkant.

  Beantwoorden
  • Laura van den Heijkant
   Laura van den Heijkant zegt:

   Hoi Monique,
   Helaas ik zelf niet. Maar mensen die hier ook het patroon geleend hebben wel. Misschien kun je die op Google vinden?
   Groetjes, Laura

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *