Give away patroon April de giraffe

Deze giraffe maakte ik voor een babykamer. Het was eigenlijk de bedoeling dat er drie zouden komen. Maar toen de ontvanger het formaat van de giraffe zag, vond ze het toch maar beter om er maar eentje neer te zetten. Dat vond ik eigenlijk ook.. haha

Want met haar 115cm hoogte is het een flinke dame. Het was dus ook een heel werk om haar te haken, in elkaar te zetten en alle 120!! vlekken erop te naaien. Maar wat is het een plaatje!! Ik ben echt in de wolken met haar en de klant ook. Ik mag best zeggen dat dit de grootste knuffel is die ik ooit heb gemaakt.

Bovendien moest ze ook nog kunnen staan. En dat was wel even een gepuzzel. Want hoe doe je dat, zonder dat een baby, en later peuter of kleuter zich eraan zou kunnen bezeren?

De oplossing was gelukkig gauw gevonden. Naar de bouwmarkt! Ik kocht daar tuindraad van 3mm dikte, gecoat in plastic. Door de uiteinden om te buigen werd het zeker niet scherp. In totaal zit er zo’n 10 meter draad in April. Ik deed het draad 4 keer door de kop, nek, lijf en dan zo naar iedere poot. Daarna deed ik 2 draden van de ene achterpoot, door het lijf naar de andere achterpoot, en zo bij de voorpoten ook. Dat was nog best een karwei, aangezien ik haar van te voren natuurlijk al stevig had opgevuld met fiberfill.

En ik heb me rot gelachen! Midden in mijn huiskamer lag een giraffe met haar nek in een bocht en alle vier haar benen wijd. Hihi.. en dan heb ik het nog niet eens over de talloze keren dat ik van haar schrok toen ik even niet in de gaten had dat ze in de kamer stond. Ineens zie je in je ooghoek een groot geel beest staan, kun je nagaan.

De aankoop van dit patroon ging me niet echt makkelijk af, moet ik zeggen. Het was mijn eerste aankoop via Etsy, en ik heb hem 2 keer gekocht in mijn onwetendheid. Maar dat betekent natuurlijk wel dat ik dus 2 patronen heb ontvangen, en dat……

Ik er eentje weggeef!

Wat moet je doen?

Stuur een mailtje naar info@laurahaakt.nl met je naam en adres en de reden waarom jij graag dit patroon wil winnen. Je schrijft je hiermee automatisch in voor de nieuwsbrief. Verder zou ik het fantastisch vinden als jullie mij zouden willen volgen! De winnaar wordt 17 augustus bekend gemaakt op mijn blog. Degene die gewonnen heeft krijgt uiteraard ook even een persoonlijk bericht van mij, en het Nederlandse patroon per post toegestuurd.

 

27 antwoorden
 1. Ellen Claessens
  Ellen Claessens zegt:

  Heb een vraagje ik heb het patroon van de giraf maar de oogleden krijg ik nket voor mekaar ?. De rest gaat goed i n doe er dunne buizen in. Kan iemand mij helpen met de oogleden aub

  Beantwoorden
 2. Bianca
  Bianca zegt:

  Hoi Laura,

  Met welk garen en welke maat haaknaald heb jij de giraffe gehaakt? Ik heb inmiddels het patroon gekocht maar zou m ook graag ongeveer 1 meter hoog maken.

  Beantwoorden
 3. Rowena
  Rowena zegt:

  Hoi Dana

  Ik heb een vraagje
  Ik heb hem ook gekocht via Etsy alleen staat daar dat je oranje moet gebruiken alleen lijkt me dat niet zo mooi en is iets van geel mooier wat voor kleur is jou giraffe?
  En kan het ook met katoen gehaakt worden?

  Groetjes Rowena van Amelsfort van Pelt

  Beantwoorden
 4. Rowena
  Rowena zegt:

  Hoi Laura

  Ik heb even een vraagje.
  Ik heb dit patroon ook van Etsy alleen klopt het dat jij geel hebt gebruikt want dat vind ik zelf ook mooier en welke kleur geel is dit?
  En kan ik dit ook met katoen haken?

  Groetjes Rowena

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *