Nieuw bij LauraHaakt.. Scheepjes Legacy!

Al een aantal dagen geleden zag ik dit in mijn inbox voorbijkomen. Het “nieuwe” garen van Scheepjes, Genaamd Scheepjes Legacy. Het woord zegt het al, Legacy, wat je meekrijgt van huis uit, een terugblik op ook mijn jeugd. Ik zie mijn moeder nog de mooiste kleedjes, gordijntjes en tafelkleden haken met dit soort katoen.

Natuurlijk heeft Scheepjes er een moderne draai aan gegeven. Scheepjes Legacy is namelijk geheel milieuvriendelijk geproduceerd en is een vegan garen. Bovendien voldoet het aan het EN71-3 keurmerk , waardoor het uitermate geschikt is om er de mooiste creaties voor je baby mee te maken. Het pluist niet en is van 100% Katoen.

Het gordijntje van de foto is door Jellina Creations gemaakt. Het is een gratis patroon, en het is hier te vinden: www.jellina-creations.nl/blog/legacy-curtain

Waste Water Created

Door in het productieproces gebruik te maken van een 100% biologische afvalwaterzuivering, wordt 95% van het gebruikte water op een veilige manier gerecycled en hergebruikt. De overige 5% wordt behandeld met organisch materiaal, waardoor het biologisch afbreekbaar en veilig is om terug te keren naar het milieu.

Vegan Friendly
Bij het creëren en produceren van een veganistisch vriendelijk garen worden er geen dierlijke producten gebruikt. De kleurstoffen die worden gebruikt om het garen te kleuren zijn dan ook 100% plantaardig. Perfect voor alle bewuste handwerkers!

Baby Safe
Scheepjes Legacy voldoet aan het EN71-3 keurmerk en dat maakt het een veilige keuze om baby- en kindvriendelijke items mee te maken. 

Wel even wennen is de manier waarop de garendiktes worden aangegeven.


De garens die gebruikt worden voor breien en haken worden ingedeeld op basis van yarn weight, dit is een schaalverdeling gebaseerd op het aantal omwikkelingen per inch (2,54cm).  Er zijn categorieën voor dunne garens (Fingering weight) tot hele dikke garens (bulky weight).

Voor traditionele, katoenen haakgarens wordt ook wel een ander systeem gebruikt, vanwege de sterkere twijning , meer gesloten draad en de  dunnere draad. Zo kunnen de verschillende diktes specifieker aangeduid worden. Dit gaat aan de hand van een nummering;  hoe hoger het nummer, hoe dunner het haakgaren. Scheepjes Legacy is verkrijgbaar in no. 6, no. 8, no. 10 en no. 12. 

Wat vind ik ervan?

Ik hoor jullie al denken.. Lijkt dit niet heel veel op Durable?

Nou.. NEE! De voordelen van Legacy ten opzichte van Durable vind ik het gevoel en de manier waarop het geproduceerd is.

Legacy is erg zacht, en heeft een flexibele draad, het pluist niet en ligt erg lekker op je haaknaald, waar Durable nog wel eens wat stroef aan wil voelen. Het Legacy glanskatoen is steviger, maar niet stug. Met Durable wordt het haakwerkje, vooral als het wat dichter gehaakt is, al snel een plank. Legacy lijkt de gulden middenweg gevonden te hebben tussen stevig en te stevig. Ik ben verliefd!!

Ook het productieproces spreekt me aan. We proberen allemaal een zo klein mogelijke voetstap op het milieu en de toekomst achter te laten. Scheepjes heeft met meerdere nieuwe garens al bewezen dat ze de juiste weg bewandelen met betrekking tot het milieuvriendelijk produceren van garens. Door bijvoorbeeld goed om te gaan met water, en grondstoffen. De laatste tijd kiest ook Scheepjes voor duurzame vezels, zoals bamboe, in combinatie met ecologisch katoen. Ook werken zij steeds vaker met natuurlijke, plantaardige kleurstoffen, zoals indigo. Ik ben hier echt een voorstander van!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *