Mijn allereerste blog..

Mijn allereerste blog..

[wpseo_breadcrumb]

Wauw.. eindelijk is het zover. Ik mag gaan starten met bloggen. En niet alleen met bloggen, ook met mijn eigen workshops, patronen, en website. Al een hele tijd zit het te kriebelen. Mijn creatieve hersenhelft draait al weken, nee, maanden overuren. Maar natuurlijk gaan daar heel wat voorbereidingen aan vooraf. Gelukkig heb ik met mijn enthousiasme veel mensen aangestoken en heb ik veel hulp gehad..

Laten we bij het begin beginnen..

Ik ben Laura van den Heijkant, alleenstaande mama van 3 geweldige zoons. Job, van 12, die na de zomer zijn grote avontuur op de middelbare school begint, en het meest behulpzame, liefste en slimste kind is dat ik ken. Luuk, van 10, die heel creatief denkt, een verlegen lieverd is en niet tegen leugens kan, maar door zijn lichte beperking ook af en toe een klein monstertje is. Sam, ook 10, tweelingbroertje van Luuk, die een extraverte schat van een jongen is, die zich makkelijk gewoon laat gaan en nergens bang voor is. Ik geniet van mijn jongens, en doe vaak creatieve dingen met ze. Ook genieten wij vaak samen in de Efteling. We hebben ook nog een Yorkshire Terriër, Angel en een witte valkparkiet, Snowy.

Ik ben geboren en getogen in Dongen, een middelgroot dorp in het hart van Brabant. Hier leven wij het Bourgondische leven. Een warm welkom, een lekker bakkie koffie en een praatje op het bankje in het park is hier heel normaal. Een gevoel van samen overheerst. In Dongen helpen we elkaar. Al vroeg was ik bezig met creatieve dingen. Toen ik klein was bleven mijn zusje en ik vaak bij oma, die ons leerde hoe je moest breien, pompons moest maken en bij opa, die ons dingen over tuinieren en houtbewerking leerde. Allebei mijn ouders zijn ook erg creatief. Altijd met iets bezig, en steeds weer iets nieuws. Breien, haken, macramé, kleden knopen, naaien en nog veel meer. Mijn vader is vooral erg handig. Wij hielpen ook gewoon mee met behangen, schilderen, schuren en tuinieren. Mijn ouders zorgden ook dat er altijd voldoende knutselspulletjes in huis waren en mijn moeder knutselde vaak iets voor ieder seizoen met ons.

In 2013 heb ik mezelf , met behulp van een al hakende vriendin, opnieuw geleerd hoe ik moest haken. Al snel maakte ik knuffeltje, mutsjes en sjaals, dekens en slofjes voor de hele buurt. Ik kreeg ook veel verzoekjes, waardoor ik mezelf steeds weer bleef uitdagen nieuwe steken en technieken aan te leren. Na een jaar begon ik al mijn eigen knuffeltjes en mutsjes begon te ontwerpen. In het begin schreef ik de patronen niet uit. Nu inmiddels natuurlijk wel. Deze patronen verschijnen hier op mijn blog als gratis download of zijn te koop op mijn website www.laurahaakt.nl.

Werken met kinderen, ze iets nieuws aanleren, is ook 1 van mijn passies. Ik paste vaak op de kindjes in de buurt en was een echte grote zus. Wat mijn zusje me niet altijd in dank afnam, overigens.. Op de basisschool help ik vaak als overblijfmoeder, luizenmoeder en tijdens activiteiten die de school organiseert. In groep 7 heb ik afgelopen jaar loombreien met de kinderen gedaan voor 6 weken, en met kinderen uit groep 4 t/m 8 heb ik 2 jaar op een rij haakles, samen met een vriendin en haar moeder gegeven. Ook heb ik samen met een lerares creatief met draadjes met kindjes van groep 1 t/m 4 gedaan. Zo kwam ik op het idee om zeker ook workshops voor kinderen te gaan organiseren.

Op deze blog zal ik vooral gaan schrijven over de dingen die ik maak, aan het ontwerpen ben en natuurlijk gratis patronen delen met jullie. Ik kom zo vaak leuke patronen tegen, die Duits, Engels of Amerikaans zijn. Ik zal ze uiteraard vertaald aan jullie uitleggen met een goede foto tutorial. Verder zul je hier ook zien waar ik aan werk met mijn zoons, in mijn workshops en plaats ik regelmatig een top 10 van patronen die ik leuk vind. Om af te sluiten wil ik jullie veel plezier wensen met het lezen van mijn blog. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren tot veel creatieve uurtjes.